

## Changed behaviours and psychological symptoms associated with dementia TWO ONLINE SYMPOSIA

Wednesday 4th and 11th November 2020



## PROGRAM DAY 1: Wednesday 4<sup>th</sup> November, 10am – 12.30pm AEDT

<b>Event Name:</b>	DCRC Online Symposia   Australia		
Date:	Wednesday, 4 <sup>th</sup> Nov 2020	Time:	10:00am – 12:30pm
<b>Contact Details:</b>	Host / Technical Contact:		
	Claire Burley Ph: +61 403 804 907; E: c.burley@unsw.edu.au		

The symposia will be recorded for broad circulation. Data or information that is not ready for wide circulation will be censored from the recording before distribution.

Time	Action	
10:00am – 10:05am	Dr Claire Burley & Dr Nadeeka Dissanayaka	
	- General housekeeping	
	- Introduce special interest group and ADDResearch	
10:05am – 10:10am	Prof Henry Brodaty, Director DCRC	
(5mins)	- Welcome	
10:10am – 10:45am	Session 1: Abstract presentations	
	SESSION CHAIR: Dr Nadeeka Dissanayaka	
10:10am – 10:20am	Presenter 1 - Dr Christine While	
(7-min talk)	Affiliation: Dementia Training Australia	
	Talk Title: At the end of the KT 'pipeline': Facilitating implementation of evidence-	
	based interventions for dementia-related changes in behaviour	
10:20am – 10:30am	Presenter 2 – <b>Dr Minah Gaviola</b>	
(7-min talk)	Affiliation: The University of Newcastle	
	Talk Title: Implementation of an individualised music intervention for people with	
	dementia in residential aged care	
10:30am – 10:40am	Presenter 3 – Prof Steve Macfarlane	
(7-min talk)	Affiliation: Dementia Support Australia	





	Talk Title: A national database for assessing holistic, individualised, multimodal	
	behavioural and psychological interventions	
10:40am – 10:45am	5-min Q&A for presenters 1-3	
(5 minutes)	Moderated by Dr Nadeeka Dissanayaka	
10:45am – 10:50am	Break for 5 minutes	
10:50am – 12:20pm	Session 2: Expert panel presenters and discussion	
	SESSION CHAIR: Dr Claire Burley	
10:50am - 11:00am	Expert 1: Dr Leanne Jack, Intensive Care, Emergency and Acute Care Nursing	
(10-min talk)	Study Area Coordinator	
	Affiliation: Queensland University of Technology	
	Talk Title: Personal experience with caring for someone living with dementia	
11:00am - 11:10am	Expert 2: <b>Prof Kathy Eagar</b> , Director	
(10-min talk)	Affiliation: Australian Health Services Research Institute (AHSRI)	
	Talk Title: Challenges in aged care services and how we address these: Insights	
	from other services	
11:10am – 11:20am	Expert 3: <b>Dr Jacki Wesson</b> , Dementia Specialist & Research Coordinator	
(10-min talk)	Affiliation: Residential Care by Montefiore	
	Talk Title: Challenges and successes with dementia care in residential settings	
11:20am – 11:25am	5-min Q&A for experts 1 and 2 and 3	
11:25am – 11:35am	Expert 4: <b>Prof Simon Bell</b> , Pharmacist & Director	
(10-min talk)	Affiliation: Centre for Medicine Use and Safety, Monash University	
	Talk Title: Developing guidelines for the appropriate use psychotropic medicines	
	in people living with dementia	
11:35am – 11:45am	Expert 5: <b>Patricia Sparrow</b> , Chief Executive Officer	
(10-min talk)	Affiliation: Aged & Community Services Australia	
	Talk Title: Ageing policy and challenges in aged care services	
11:45am – 11:55am	Expert 6: Mr Robert Day, Assistant Secretary, Dementia & Supported Ageing	
(10-min talk)	Affiliation: Commonwealth, Department of Health	
	Talk Title: Government perspective on dementia and aged care services	
11:55pm – 12:00pm	5-min Q&A for experts 4, 5 and 6	
12:00pm – 12:20pm	EXPERT PANEL (all 6 speakers) DISCUSSION & AUDIENCE Q&A	
(20 minutes)	'Where do we go next with dementia care and research?'	
	Moderated by Glenn Rees, Alzheimer's Disease International	
12:20pm – 12:30pm	Prof Henry Brodaty – Summary and future directions	
(10 mins)	Dr Claire Burley – Close symposium	

