

## DAY 2 DCRC SYMPOSIA: PROGRAM & RUN-SHEET DAY 2: Wednesday 11<sup>th</sup> November, 10am – 12.30pm AEDT

<b>Event Name:</b>	DCRC Online Symposia   Australia		
	Anxiety and Depression in Dementia Research (ADDResearch)		
Date:	Wednesday, 11 <sup>th</sup> Nov 2020	Time:	10:00am – 12:30pm
			AEDT
Contact Details:	Host / Technical Contact:		
	Matt Rouse (Zoom Webinar Support) Ph: 07 33466648		
	E: m.rouse@uq.edu.au		
	Dr Nadeeka Dissanayaka, E: <u>n.dissanayaka@uq.edu.au</u>		
	Dr Claire Burley, E: <u>c.burley@unsw.edu.au</u>		
	Sandra Jeavons E: s.jeavons@qut.edu.au		

The DCRC Online Symposia will be recorded for broad circulation. Speakers presenting data or information that is not ready for wide circulation will be censored from the recording before distribution.

Time	Action	
10:00am – 10:05am	Dr Nadeeka Dissanayaka	
AEDT		
10:05am – 10:15am	Prof Elizabeth Beattie, Co-Director DCRC	
(10mins)	Welcome	
10:15am – 10:25am	Dr Nadeeka Dissanayaka	
(7 mins)	ADDResearch Network	
Session 1: Abstract	SESSION CHAIR: Dr Nadeeka Dissanayaka	
presentations		
10:25am – 11:30am		
10:25am – 10:35am	Presenter 1 – Dr Claire Burley	
(7-min talk)	Affiliation: DCRC, University of New South Wales, Sydney	





	Talk Title: Nonpharmacological approaches to reduce symptoms of depression in dementia: A systematic review and meta-analysis
10:35am – 10:45am	Presenter 2 - Prof Colleen Doyle
(7-min talk)	Affiliation: National Ageing Research Institute
	Talk Title: Impact of extra social support on depression and loneliness for people with dementia
10:45am – 10:55am	Presenter 3 – Gabriela Pacas Fronza
(7-min talk)	Affiliation: PhD Scholar, The University of Queensland Centre for Clinical Research
	Talk Title: What can anxiety in dementia look like and can
	psychotherapy help? Introducing a Tele-CBT program for anxiety
	in cognitive impairment.
10:55am – 11:05am	Presenter 4 – A/Prof Muireann Irish
(7-min talk)	Affiliation: Brain and Mind Centre, The University of Sydney
	Talk Title: Anhedonia and its potential overlap with apathy and
	depression in frontotemporal dementia (FTD)
11:05am – 11:15am	Q&A from zoom questions
(10 minutes)	
11:15am – 11:20am	Break for 5 minutes
(5 minutes)	
Session 2: Expert	SESSION CHAIR: Dr Claire Burley
panel presenters on	
their <u>view point of</u> <u>current status</u> and	
discussion on	
future research	
with Q&A.	
11:20am – 12:20pm	
11:20am - 11:30am	Panel expert 1
(10-min talk)	Expert: Dr Leander Mitchell
	Affiliation: School of Psychology, The University of Queensland





	Talk Title: Evaluation of Anxiety and Depression in people living	
	with Dementia	
11:30am - 11:40am	Panel expert 2	
(10-min talk)	Expert: Prof Gerard Byrne	
	Affiliation: Director, Older Persons Mental Health Service, Royal	
	Brisbane & Woman's Hospital and The University of Queensland	
	Talk Title: Should we be including care partners when evaluating	
	anxiety in people living with dementia?	
11:40am – 11:50am	Panel expert 3	
(10-min talk)	Expert: Prof Viviana Wuthrich	
	Affiliation: Director, Centre for Ageing, Cognition and Wellbeing,	
	Macquarie University	
	Talk Title: Psychosocial Interventions for Anxiety and Depression	
	in Dementia	
11:50am-12:00pm	Panel expert 4	
(10 mins talk)	Expert: <b>Dr Eamonn Eales</b>	
	Affiliation: The Prince Charles Hospital/ The University of	
	Queensland	
	Talk Title: A diagnosis support tool in delirium, relevance to	
	dementia and psychological symptoms of dementia	
12:00pm – 12:20pm	EXPERT PANEL DISCUSSION & AUDIENCE Q&A	
(20 minutes)	Moderator: Dr Nadeeka Dissanayaka	
	EXPERT PANEL: Prof Henry Brodaty, Dr Leander Mitchell, Prof	
	Viviana Wuthrich, Dr Eamonn Eales	
	'Where do we go next with ADDResearch?'	
12:20pm – 12:30pm	Prof Henry Brodaty Summarises	
(10 mins)	Dr Nadeeka Dissanayaka: Close	