





PROGRAM

Anxiety and Depression in Dementia (ADD) Research Network International Symposium

Friday 17th September, 10am – 12.30pm AEST

Time	Action
10:00am – 10:05am	Dr Nadeeka Dissanayaka
(5 mins)	Open the symposium
10:05am – 10:10am	Prof Henry Brodaty
(5 mins)	Co-Director, DCRC, Queensland University of Technology
	Welcome
10:10am-10:25am	Prof Neil Page
(15 mins)	Dementia Advocate: Involving people with lived experiences of
	dementia in ADDResearch
Session 1	SESSION CHAIR: Dr Claire Burley
10:25am – 10:55am	(7 minutes per talk, each followed by 3 minutes Q&A)
10:25am – 10:35am	Presenter 1: Gabriela Pacas Fronza
(10 mins)	PhD Scholar, The University of Queensland Centre for Clinical
	Research, Faculty of Medicine
	Topic: Remote delivery of Technology assisted Cognitive
	Behavioural Therapy for People living with Dementia in the
	community
10:35am – 10:45am	Presenter 2: Prof Viviana Wuthrich
(10 mins)	Director of Centre for Ageing, Cognition and Wellbeing
	Department of Psychology, Centre for Emotional Health,
	Macquarie University
	Topic: Reducing dementia risk by tackling anxiety and depression
10:45am – 10:55am	Presenter 3: Dr Simone Reppermund
(10 mins)	Senior Lecturer, University of New South Wales
	Topic: Late-life depression and dementia -health profiles, health
	services use and transition to dementia



Phone: +61 (0) 403 804 907 Email: DCRC@qut.edu.au Address: Level 6 (N Block), Victoria Park Road, Kelvin Grove QLD 4059, Australia







10:55am - 11.00am (5 mins)	BREAK
Session 2	SESSION CHAIR: Dr Nadeeka Dissanayaka
11:00am – 12:00pm	(12 minutes per talk, each followed by 3 minutes Q&A)
11:00am - 11:15am	Presenter 4: Prof Nancy Pachana
(15 mins)	Professor of Clinical Geropsychology, School of Psychology, The
	University of Queensland
	Topic: Detecting and Diagnosing Anxiety and Depression in
	Dementia
11:15am - 11:30am	Presenter 5: Prof Sherry Beaudreau
(15 mins)	Director (National), VA Advanced Fellowship Program in Mental
	Illness Research and Treatment
	Investigator, Sierra Pacific MIRECC, Palo Alto VA
	Clinical Professor (Affiliated), Psychiatry & Behavioral Sciences,
	Stanford University, USA
	Topic: Adapting the Mental Health Treatment of Anxiety and
	Depression for Older Adults with Cognitive Concerns
11:30am - 11:45am	Presenter 6: Prof Sunil Bhar
(15 mins)	Department of Psychological Sciences, Faculty of Health, Arts and
	Design, Swinburne University of Technology, Australia
	Topic: Cognitive behaviour therapy for depression and anxiety in
	dementia in aged care residents living in nursing homes in
	Australia: A cluster randomised trial
11:45am – 12:00pm	Presenter 7: Prof Roseanne Dobkin
(15 mins)	Professor of Psychiatry, Rutgers University Robert Wood Johnson
	Medical School, USA
	Topic: Non-pharmacologic and virtual treatment of depression in
	Parkinson's disease.
Expert Panel	EXPERT PANEL DISCUSSION & AUDIENCE Q&A
12:00pm – 12:20pm	Moderators: Dr Nadeeka Dissanayaka/ Dr Claire Burley
(20 mins)	



Phone: +61 (0) 403 804 907 Email: DCRC@qut.edu.au Address: Level 6 (N Block), Victoria Park Road, Kelvin Grove QLD 4059, Australia







	EXPERT PANEL: Prof Neil Page, Prof Sherry Beaudreau, Prof Sunil Bhar, Prof Roseanne Dobkin, Prof Viviana Wuthrich, Prof Nancy Pachana 'Where do we go next with ADDResearch?'
12:20pm – 12:27pm	Prof Henry Brodaty Summarises
(7 mins)	Co-Director, University of New South Wales
12:27pm – 12:30pm	Dr Nadeeka Dissanayaka: Close
(3 mins)	

The DCRC Online Symposia are recorded for broad circulation and are available to view after the events here: <u>https://dementiaresearch.org.au/projects/changed-behaviours/</u>



Phone: +61 (0) 403 804 907 Email: DCRC@qut.edu.au Address: Level 6 (N Block), Victoria Park Road, Kelvin Grove QLD 4059, Australia